Mikro Daire

3 2

Philadelphia’nın kentsel dönüşüm süreci, Vine Street Expressway adlı 100 fit genişliğindeki otobanın şehrin doğu-batı yönünde bir kesinti oluşturmasıyla sonuçlandı. Bu otoban, şehrin bazı bölgelerini, özellikle Chinatown mahallesini diğer bölgelerden izole etti. Bu izolasyon, önceden yoğun yerleşimli olan bölgelerin garip şekillerde dilimlenmesine ve kullanılması zor alanların oluşmasına neden oldu. Günümüzde, bu otobanın oluşturduğu bölünmüşlük devam ederken, bu garip şekilli arazilerin çoğu park olarak kullanılmaktadır, bu da kentsel yaşamın daha da dışa itilmesine neden olmaktadır.

Micro Daire projesi, bu zorlu araziyi yeniden canlandırmayı amaçlamaktadır. Bu proje, şehir yaşamını ve yürüyüşü teşvik ederken, kentsel yoğunluğu ve sokak aktivitesini artırmayı hedefliyor. Projenin bulunduğu arazi o kadar dar ki, iki araçlık park alanı olarak kullanılan bu parsel, ilk bakışta gözden kaçabilir. Ancak Micro Daire, bu dar alanda yedi daireyi stratejik bir şekilde yerleştirerek, minimal alanı en verimli şekilde kullanmayı başarıyor.

Bu dairenin tasarımı, dikey yaşamı vurgulamak için genişletilmiş bir zarf yaklaşımı benimsemektedir. Tek bir merdiven, tüm projenin ortasından geçerek, bireysel dairelere erişimi sağlar. Asma katlar ve iki seviyeli üst birimler, bu dar alanda maksimum kullanımı sağlamak için stratejik olarak kullanılmıştır. Üst birimlere ortak merdivenle erişilirken, alt birimler doğrudan caddeden erişilebilir, bu da Vine Caddesi’nde ek yaya trafiği oluşturarak canlılık katmaktadır.

Bina yönetmeliğine göre üç katlı olarak tasarlanan bu yapı, 63 fit yüksekliğiyle, dar bir alanda yedi katlı bir yaşam alanını bir araya getiriyor. Micro Daire’nin bu yenilikçi yaklaşımı, kentsel yaşamın ve yürünebilirlik kavramının nasıl teşvik edilebileceğinin mükemmel bir örneğidir.

Philadelphia’s urban renewal process culminated with the Vine Street Expressway, a 100-foot wide freeway that created a disruption in the city’s east-west direction. This freeway isolated certain parts of the city, especially the Chinatown neighborhood, from others. This isolation led to previously densely populated areas being sliced in peculiar ways, resulting in challenging-to-use spaces. Today, while the division caused by this freeway persists, many of these oddly shaped lands are used as parks, further pushing out urban life.

The Micro Apartment project aims to rejuvenate this challenging terrain. This project seeks to promote city living and walking, aiming to increase urban density and street activity. The plot of land where the project is located is so narrow that, at first glance, it might be overlooked as a space for two parking spots. However, Micro Apartment strategically places seven apartments in this tight space, maximizing the use of minimal area.

The design of this apartment adopts an extended envelope approach to emphasize vertical living. A single staircase runs through the center of the entire project, providing access to individual apartments. Mezzanines and two-level top units are strategically used to ensure maximum utilization in this narrow space. While the upper units are accessed via a communal staircase, the lower units can be accessed directly from the street, adding vibrancy by generating additional pedestrian traffic on Vine Street.

Designed to be three stories according to building regulations, this structure, with its 63-foot height, brings together a seven-story living space in a narrow area. The innovative approach of the Micro Apartment is a perfect example of how urban living and the concept of walkability can be promoted.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın
İlgili Yazılar
1 1
Devamını Oku

Karayip Villa Tasarımı

Tropical House, Karayip Villa Tasarımı Kosta Rika’nın ormanlarında dokunmuştur. Studio Saxe, Karayip kıyılarındaki Puerto Viejo, Limon ormanında tropikal…